Wie zijn wij?

Aan deze site en dit forum werken verschillende mensen mee. We stellen ons hier aan je voor.

Johan

Ik ben een gescheiden vader van 50 jaar en alleenstaand fulltime papa van 2 jonge kinderen. We wonen in een gezellige eengezinswoning in een leuke wijk met alles in de buurt. De volledige zorg voor de kinderen (zowel financieel als opvoedkundig) komt op mijn schouders. Dit in combinatie met een fulltime baan.

Ik ben 1 van de moderators op het forum en ik heb inmiddels een hoop ervaring waar je als vader en (ex) partner van iemand met psychische problemen tegen aan loopt. Waar ik als vader en (ex) partner tegen aan liep de afgelopen jaren is onbegrip, mezelf niet gehoord voelde, vooroordelen en mezelf “minder” voelde als een moeder door de hulpverlenende instanties. Je kunt dan eigenlijk nergens terecht, vandaar dat we samen met Kwadraad deze site en forum zijn gestart. Ik wil door mijn ervaring en kennis te delen iedereen kunnen helpen die dezelfde gevoelens heeft als waar ik tegen aan ben gelopen. Vaders kunnen ook prima voor kinderen zorgen, zeker als de moeder het fysiek of mentaal niet aan kan.

Margreet

Ik ben (bijna fulltime) stiefmoeder van 2 kids, coach (bezig met specialisaties Kindercoaching en counseling) en een van de moderators van het forum. In mijn rol als stiefmoeder merk ik dat de kinderen (vaak onbewust) veel last kunnen hebben van de gevolgen van de psychische problemen die hun moeder heeft.

Samen met hun vader ben ik op zoek gegaan naar lotgenoten en hulp om de kinderen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. De herkenning en erkenning die we gevonden hebben in het contact met andere vaders heeft ons al heel erg geholpen en bevestigd, dat gun ik iedereen!

Pieter

Ik ben een vader van twee kinderen uit 2008 en 2010. Ik ben gescheiden toen beide kinderen nog in de luiers zaten en ik zorg vanaf dat moment ook meer dan 80% van de tijd voor ze. Ik heb een fulltime baan en samen met de kinderen zorgt dit wel voor een flink druk bestaan. Sinds 2014 heb ik een relatie met de beste bonusmoeder die er te vinden is.

Ik ben bij Kwadraad gekomen, omdat ik samen met mijn partner vastliep in de communicaties met de moeder van mijn kinderen. Na veel gesprekken met psychologen en Kwadraad was de conclusie dat mijn ex, met zeer grote zekerheid, kenmerken heeft van Borderline.

Via Kwadraad ben ik aan aanraking gekomen met meerdere vaders die in dezelfde situatie zitten. Tijdens deze gesprekken kunnen wij al onze vragen en frustraties kwijt. Wat ik geleerd heb is dat ik niet de enige ben in deze situatie. Met deze site/forum wil ik ook andere vaders een stem geven.

Nadia Uythoven

Sinds 2006 werk ik als Maatschappelijk Werker bij Kwadraad. In mijn werk ontmoet ik mensen die in verschillende moeilijke situaties zitten. Door deze mensen met elkaar te verbinden kunnen zij hun verhalen met elkaar delen. Dit werkt steunend. Ik begeleid de ervaringsgroep met de vaders die moderator zijn op dit forum. Daarnaast werk ik samen met hen om dit forum steunend en effectief te laten zijn.

Wouter Bruijning

Sinds 2001 ben ik in dienst van Kwadraad. Eerst als maatschappelijk werker, later als projectmanager digitale hulpverlening. Vanuit die rol ondersteun ik de moderators van dit forum: zowel technisch als inhoudelijk.

Ik werk heel graag mee aan dit forum dat een veilige en laagdrempelige plek kan bieden voor best heel moeilijke onderwerpen.