Ervaringscoaches en Kwadraad

Kwadraad

Kwadraad is een organisatie voor Maatschappelijk Werk. Maatschappelijk Werkers kunnen je helpen bij problemen die gaan over gezin & opvoeding, verlies & rouw, geld & werk, relatie & huwelijk, ruzie & geweld of iets anders. Dit doen wij door middel van gesprekken met 1 of meer personen ( bij bijvoorbeeld een gezin of familieleden). Door onze Maatschappelijk Werkers worden mensen met dezelfde uitdagingen in het leven ook aan elkaar verbonden om steun aan elkaar te kunnen ondervinden. Daarvoor is deze site en zijn onze groepen bedoeld. Onze maatschappelijk werkers geven leiding aan deze groepen.

Ervaringscoaches aan de slag als vrijwilligers

De 2 vaders en stiefmoeder die moderator zijn op dit forum en  deelnemen aan de ervaringsgroep werken als vrijwilligers bij Kwadraad. Tevens hebben zij de cursus tot ervaringscoach binnen Kwadraad gevolgd en werken zij samen met de Maatschappelijk Werker.

Wat zijn ervaringscoaches?

Ervaringscoaches zijn mensen die sterker zijn geworden van de problematische situatie waarin zij zitten of zaten. Zij ervaren het als prettig om contact te hebben met anderen die in zo’n zelfde situatie zitten als zij. Zij ervaren (h)erkenning en steun.

De vaders en stiefmoeders willen dit forum starten omdat zij graag in contact komen met mensen in dezelfde situaties zoals zij. Inmiddels hebben de vaders en stiefmoeders heel wat ervaring opgedaan in hun eigen situaties, waardoor het prettig kan zijn om contact met hen te hebben als je in zo’n zelfde soort situatie zit.